Categorieën
Uncategorized

Hans Rikken

Nachtwerk

Door HansRikken

Hans Rikken, Emaus 44B, 3135JC Vlaardingen, 0618313028
Hans Rikken volgde zijn opleiding aan de academie voor Beeldende kunsten in Rotterdam afdeling ruimtelijke vormgeving en ideeontwikkeling. Voor zijn eindexamenwerk kreeg hij de aanmoedigingsprijs van de Rotterdamse Kunststichting.
Zijn schilderijen en tekeningen zijn o.a. te zien bij verschillende Galeries, Tijdens de Kunst RAI, de Rotterdam Contemporary Art Fair, North Sea Jazz, Art The Hague, Art Breda, Flower Art Museum Aalsmeer.
Projecten waar hij een bijdragen aan heeft geleverd zijn: Het Buizengat, Het Dayerkwartier, Een film over Zuid, Tijdelijk wonen, Leentjebuur, Het geheugen Theater, Reisbureau Mareado, Het hart der Duisternis Babberspolder-Oost, Verschillende architectuur projecten.
Hij heeft als performer op vele podia in Nederland opgetreden. Onder andere: het openluchttheater in het Vondelpark, De Melkweg, Paradiso en Care in Amsterdam.
Hij heeft medewerking verleend aan theaterproducties als regisseur, acteur en als vormgever o.a. de muziektheaterproducties Slipover, slip-overnieuw, Bella Bravo en Entre Barcelona Y Amsterdam. Melk & Honing, Krapp’s laatste band, Hé Jo, Eindspel, De Meiden, De laatste socialist, de serie THUIS, Napoleon de gehangene, Madame Mère en Over-leven in Rotterdam. In 2006 maakte hij samen met Joep Pelt de muziektheatervoorstelling: Standing at the Crossroads: The Devil and the Blues.
Bij theatergroep Roth speelde hij onder de regie van Fred Vaassen een hoofdrol in: De knecht van twee meesters, King Lear, Van de brug af gezien en Hamlet.
De door hem geregisseerde voorstelling Paard van Esther Gerritsen was de winnaar van het Rotterdamse monologen festival 2006.
De aflevering Bruidstranen, een voorstelling in de serie Thuis van Ger van Veen werd in 2009 aangemeld voor de Waterweg Cultuurprijs.
Voor de stichting Palagonia organiseerde hij de lezingencyclus Villa Palagonia. Voor de stichting Kronoz organiseerde en presenteerde hij, Kronozgasten.
Als muzikant trad hij onder anderen op in Slip-over, Slip-overnieuw, Bella Bravo en het Maastrichts Operaspektakel. La Trenza, Zigeuner orkest Latzso, met Nicole Philomena en op dit moment in DROOG5
Over zijn werk verschenen verschillende publicaties waaronder twee uitgaven bij uitgeverij Duizend en Eén:
Hans Rikken Exercities, en Een kushand voor het vuurpeloton, schilderijen en tekeningen, Hans Rikken.
Op dit moment werkt hij o.a. aan een permanente installatie, Mortuarium, Theater van de Wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *